Yazmaya başlayın ve arama sonuçları burada görünecektir...

TRY

2024 Borsa Görünümü: Değişen Stratejiler, Gelişmekte Olan Piyasalar

Tarafından yayınlandı
2024 Borsa Görünümü: Değişen Stratejiler, Gelişmekte Olan Piyasalar

2023 yılında borsa rallisi Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta, Nvidia ve Tesla’yı içeren “Muhteşem Yedi” hisse senedi tarafından yönlendirildi. Ancak uzmanlar, bu hisse senetlerinin 2024’teki gelecek getirileri konusunda farklı görüşlere sahip. Bazıları daha iyi performans göstermeye devam edeceklerine inanırken, diğerleri yaklaşan bir resesyonda en kötü performans gösterenler arasında yer alacaklarını düşünüyor.

Başta Çin olmak üzere gelişmekte olan piyasaların, kurumsal yatırımlar, ABD ve Çin liderleri arasındaki verimli görüşmeler ve ekonomik teşvikler gibi faktörler nedeniyle 2024 yılında daha iyi performans göstermesi bekleniyor. Düşüşte olan Çin internet hisseleri potansiyel bir geri dönüş fırsatı olarak görülüyor.

Federal Rezerv faiz artırma kampanyasını durdururken, gayrimenkul, bankalar ve küçük sermayeli şirketler gibi daha önce sert darbe alan piyasa alanları alım fırsatı olarak değerlendiriliyor. Gevşeme döngüleri tipik olarak küçük sermayeli şirketlere fayda sağlar ve tüketici ihtiyari hisse senetleri de 2024 için en iyi fikir olarak görülür.

Faiz oranlarını çevreleyen belirsizlik, jeopolitik riskler ve yaklaşan 2024 seçimleri göz önüne alındığında, yatırımcıların yatırım stratejilerini değiştirmeye ve daha taktiksel olmaya hazır olmaları tavsiye edilir. Öngörülemeyen olayların piyasa görünümlerini etkileyebileceğini unutmamak önemlidir. 2023’te görüldüğü gibi, birçok kişi gerçekleşmeyen bir resesyon öngörmüştü.

Bu makaleyi beğendiniz mi?
0
0

İlginizi çekebilir

Tartışma sonrası: 0 yorum

Tartışmaya katılın

Bu makale hakkında henüz kimse yorum yapmadı. Giriş yapın ve ilk siz olun! Fikrinizi yazın ve bir tartışma başlatın.